Oogstbericht 5

Blue January Het was weer heerlijk op de akker vandaag! De vogeltjes floten alsof het lente was, en de groenten op het veld groeit gewoon door -langzaam weliswaar- alsof het vooral geen winter is. De hele akker roept ZAAI ZAAI ZAAI. Dus heb ik gezaaid vandaag, in de tunnel, paarse raapstelen. Zaaien vind ik een van de mooiste werkjes op het land. 

In de tussentijd In de tussentijd zijn we begonnen aan het grote teeltplan. Eerst de grote schetsen op tekenpapier en vervolgens een verdere uitwerking op de laptop. Vorig jaar deed ik het alleen, nu doen we het met ons drieen: Wilma, Hester en ik. Jawel, Hester wordt vanaf maart/april stagiaire. Ben ik heel blij mee. Het teeltplan is wederom een puzzel maar het lijkt erop dat we het gaan fixen. 

Ongewenst bezoek Gister was er helaas ongewenst bezoek die mijn banner palen, het raam van mijn freeshok en het plexiglas van de Te-Oogsten-Poster hebben vernield. Gewoon overdag. Superflauw. Gelukkig heeft Ester alweer het een en ander gerepareerd :-).  

Nieuw te oogsten  Ja grappig. De romanscu bloemkool groeide alle kanten uit behalve de goede, en nu ineens in de winter komen er prachtig kleine bloemkooltjes tevoorschijn. Het zijn er niet veel maar voor de liefhebbers en de volhouders heb ik er een vlaggetje bij gezet.

Deze week te oogsten Groenten: Erbete (groene snijbiet), rucola, rammenas, daikon (witte rammenas), aziatische mesclun, groene boerenkool, palmkool, romanescu bloemkool. Aardappelen: Laatste Frieslander, Broeckse rooie en Agria (kraam). Kruiden: Salie, thijm, en koriander in het kolenveld. Bloemen: Op.