Oogstbericht 03

Volle maan over het veld Vandaag bij het ondergaan van de zon, kwam tegelijkertijd de maan boven de bomen uit. Wat een magische plek is het toch. Na een dag hard werken, is het genieten. 

Bezoek Vanochtend kregen we bezoek van Sandy en kornuiten van Zeisles (zie www.zeisles.nl). Zij gaan in Hellevoetsluis een zelfpluktuin beginnen en kwamen inspiratie snuiven. Dat is gelukt! Ontzettend leuk om zo weer andere tuinders te leren kennen. En wij gaan natuurlijk een keer naar haar om een zeisles te nemen :-). Gelukkig hielpen ze na het gesprek nog even mee met het kruien van compost :-). 

PR Mijn nichtje heeft me les gegeven in het gebruik van sociale media en heeft mn website eens kritisch bekeken. Nou dat was me best een les! Ik sta tegenwoordig op Instagram (tuinderijdestadsboerin), op facebook (Tuinderij de Stadsboerin Rotterdam) en dan nog een website www.stadsboerinrotterdam.nl.  

Nieuw te oogsten  Niets nieuws onder de zon/ Geen nieuwe groenten. Ik heb vandaag wel de eerste spruitjes geproefd. Ze zijn heerlijk en mooi (zie foto) , maar er zitten heel weinig spruiten aan. Dus ik laat ze nog even groeien. Trouwens, de laatste pompoenen en aardappelen liggen op de kraam en de voorraadschuur is leeg. Dus de hoogste tijd voor een nieuw seizoen.

Deze week te oogsten Groenten: Erbete (groene snijbiet), aziatische wokgroenten, rucola, pompoen (black futsi/kraam), rammenas, laatste winterprei, daikon (witte rammenas), aziatische mesclun, groene boerenkool, palmkool . Aardappelen: Laatste Frieslander, Broeckse rooie en Agria (kraam). Kruiden: Salie, thijm, koriander in het kolenveld. Bloemen: Helaas op.