Oogstbericht 02 (2020)

Een heel nieuw jaar voor de boeg Vandaag ben ik even op de tuin geweest. Overal vlogen vogeltjes. Die hebben bijna 2 weken geen mensen over de vloer gehad en hebben het terrein weer ingenomen. Ik kon zo snel niet zien welke vogeltjes er rondvlogen maar het leken met puttertjes. En de groenten stonden er mooi bij. In de warme dagen zijn de kolen, raapstelen, en winterpostelein toch weer wat mm gegroeid. En de Aziatische mesclun houdt zich echt heel goed. Ik heb er een heerlijk maaltje van gesneden voor de salade. Ook heb ik wat palmkool meegenomen voor de heerlijke palmkoolsoep van Maartje (zie Oogstbericht 51).

Verder heb ik heerlijk niets gedaan deze vakantie, nou ja, veel geslapen, het huis opgeruimd en gesopt, en mijn volkstuin wat herordend, en heel veel vuurtjes gestookt. Mijn volkstuin (zie https://stadsboerin2.wordpress.com) moet een makkelijke tuin worden want naast de akker heb ik weinig tijd om daar te werken. Het moet een onderhoudsvrije tuin worden waarin ik uit kan rusten :-). 

De voorbereidingen voor het nieuwe jaar zijn in volle gang. Morgen heb ik een voorbespreking voor een kleine lezing, overmorgen ga ik van mn nichtje leren hoe ik beter kan PR-en middels sociale media :-). Een mens is nooit te oud om te leren. Het weekend wordt goed benut. 

Nieuw te oogsten  Niets nieuws onder de zon/ Geen nieuwe groenten.

Deze week te oogsten Groenten: Laatste koolrabi (rood en wit, groot maar zeer sappig), Erbete (groene snijbiet), aziatische wokgroenten, rucola, pompoen (black futsi/kraam), rammenas, laatste winterprei, daikon (witte rammenas), aziatische mesclun, groene boerenkool, palmkool . Aardappelen: Frieslander, Broeckse rooie en Agria (kraam). Kruiden: Salie, thijm, koriander in het kolenveld. Bloemen: Helaas op.