Oogstbericht 52

Kerstvakantie Hoera, het is kerstvakantie! Gister hebben we op de valreep nog 800 bollen geplant. Narcissen, tulpen, irissen, trommelstokjes, Bulgaarse uien, crocosmeas en Byzantynse gladiolen. En toch maar een half bed gevuld :-). Dus er kunnen er nog meer bij. Maar eerst maar eens vakantie houden, lekker uitslapen, het lichaam laten rusten, en het huis opruimen. De afwas vult het hele aanrecht en het huis ligt vol met stukjes modder. Dus genoeg te doen. En in de tussentijd het bloemenzaad bestellen, en omdat ik het niet laten kan, ook alvast wat kiemplantjes van de kardoen groot laten groeien hier in de ‘serre’ in mijn huis. 

Gesloten Niet vergeten dat de akker gesloten is vanaf maandag 23 december tot en met 5 Januari 2020. Het theehuis is dan dicht en daarmee -omdat ik ook vakantie heb- het hek en de akker ook.

Verder Ik zie dat de boerenkool hard is gegaan en er niet echt veel meer van te oogsten is. De spruitjes moeten nog heel veel groeien en ook de sluitkolen (spits, witte en rode kool). Volgend jaar ga ik veel eerder de winterkolen planten en zal ik gebruik maken van biologische plantjes van kwekerij Jongerius om goed uitgangsmateriaal te hebben. Zodat we ook in de winter ruim te eten zullen hebben.