Oogstbericht 38

Herfst In de ochtend kan je al goed voelen dat we naar de herfst toe lopen. De oogst is nu op haar toppen maar zal weldra afdalen. Ik zal de laatste gewassen zaaien, en steeds meer velden winterklaar maken. In de tussentijd gaan we ook bezig met het bouwrijp maken van de andere akker. Daar staat nu nog veel onkruid maar het kweekgras is bijna allemaal weg. Nog eenmaal zal ik de loonwerker vragen het land te ruimen, en dan gaan we het inrichten voor volgend jaar. Sommige bedden krijgen een groenbemester en andere bedden worden afgedekt met compost en/of bladeren en waar nodig, landbouwplastiek. Tuinieren is vooruitzien.

Voor de laatste keer : Oogstfestival op Natuurtalent Aanstaande zaterdag is het zover. Op 21 SEPTEMBER hebben we op Natuurtalent oogstfestival. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er een markt en kan je verschillende workshops volgen (kimchi of zure bommen maken, droogbloem herbaria maken , thee/azijn maken, vilten etc.). Om 18.00 uur geef ik een rondleiding over de akker.

Oogstdiner (vegetarisch)  21 september 18.30 uur Het oogstdiner is speciaal voor oogstgenoten, dus sluit je aan. Het is een prima gelegenheid om de andere oogstgenoten te leren kennen. En voor mij is het een uitstekende aangelegenheid om te horen wat jullie ervaringen zijn en wat jullie volgend jaar graag op het land zouden zien groeien. Graag opgeven voor maandagavond 16 september 23.59 PM want dinsdag gaan we beginnen met de voorbereidingen en dan is het fijn als we weten hoeveel mensen er komen. Geef je op via reserveren@talentfabriek010.nl. Als je vermeld dat je oogstgenoot bent, krijg je korting (€18,95/€10,00 kind ipv €24,95/€12,50). 

Nieuw te oogsten De Sarpo Miras (aardappelen) komen uit de grond met een geweldige oogst. Tis een mooie rode aardappel, en ik noem m Broeckse Rooie!  Ze liggen op de kraam. En de courgettes zijn bezig met een laatste lichting. En net als vorige week geldt: Pak vooral ook een rode kool want ik zie dat ze uit hun jasje gaan barsten. En eet tomaten! Er komen nu plots kisten vol uit de tunnel. En boontjes!

Deze week te oogsten Groenten: Koolrabi (rood en wit), kapucijners (kraam), Erbete (doorlevende spinazie), snijbiet (kleur), Nieuwzeelandse spinazie, courgette (geel en groen), komkommertjes (3 soorten), ui (rode en witte/kraam), gekleurde wortels, zomerwortels, rode bieten (egyptische platronde en chioggia), gele bieten, Mesclun/snijsla, ijsbergsla, rucola, tomaten (divers in tunnel), spekbonen (Blau Hilde/Neckar konigin), pronkbonen, haricot vert, pompoen (red kuri en black futsi/kraam), rode kool. Aardappelen: frieslander(kraam). Kruiden: Divers. Bloemen:Divers.