Oogstbericht 37

Oogstmarkt 7 september Gister stond ik voor het eerst op de Oogstmarkt op het Noordplein samen met CSA Bramenhorst uit Wassenaar. En we hadden een geweldige dag en een heel mooie omzet, en ik heb gewerkt aan onze naamsbekendheid, ook niet onbelangrijk.  Daarnaast hebben we kennis gemaakt met mensen van de Kortste Weg, een nieuw initiatief van de ZH Milieufederatie om lokaal voedsel te stimuleren. Daar kunnen we ons in de toekomst misschien bij aansluiten. Onze marktklanten waren zeer positief over ons aanbod en de aankleding van de kraam. Op zaterdag 5 oktober en 2 november gaan we in de herhaling! En natuurlijk hebben we alle marktklanten uitgenodigd om naar Natuurtalent te komen en oogstgenoot te worden :-).

Oogstfestival op Natuurtalent Jullie weten het al, maar voor alle zekerheid: Op 21 november hebben we op Natuurtalent een  gratis oogstfestival. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er een markt en kan je verschillende workshops volgen (kimchi maken, bloemen drogen, thee/azijn maken etc). Om 18.00 uur geef ik een rondleiding over de akker, en om 18.30 gaan we aan tafel op de akker. Het gaat super weer worden :-), en het vegetarische menu is fabelhaft. Denk aan gekonfijte rode kool met courgettesoep, een zoet pompoentoetje etc. (we geven nog niet alles prijs). Het diner wordt opgeluisterd door singer songwriter Riley. Geef je voor het diner snel op want het loopt aardig vol. Je kunt je opgeven via reserveren@talentfabriek010.nl. Als je vermeld dat je oogstgenoot bent, krijg je korting (€18,95/€10,00 kind ipv €24,95/€12,50).

Nieuw te oogsten Niets nieuws deze week. Maar wederom veel keuze. Pak vooral ook een rode kool want ik zie dat ze uit hun jasje gaan barsten. En eet tomaten! Er komen nu plots kisten vol uit de tunnel.

Seizoen 2020 In 2020 wil ik gaan uitbreiden en meer land in gebruik nemen. Daardoor kan ik meer oogstgenoten voorzien van groenten, kruiden en bloemen. Laat je familie en vrienden vooral weten dat ze oogstgenoot kunnen worden. Info kunnen ze vinden op www.stadsboerinrotterdam.nl, of https://www.facebook.com/StadsboerinRotterdam. En neem eens wat bonen, of iets anders mee voor potentieel oogstgenoten als promotiemateriaal. 

Deze week te oogsten Groenten: Koolrabi (rood en wit), kapucijners (kraam), Erbete (doorlevende spinazie), snijbiet (kleur), Nieuwzeelandse spinazie, courgette (geel en groen), broccoli (laatste), komkommertjes (3 soorten), ui (rode en witte/kraam), knoflook (kraam/laatste), gekleurde wortels, zomerwortels, rode bieten (egyptische platronde en chioggia), gele bieten, Mesclun/snijsla, ijsbergsla, rucola, tomaten (divers in tunnel), spekbonen (Blau Hilde/Neckar konigin), pronkbonen, pompoen (red kuri/kraam), rode kool. Aardappelen: frieslander(kraam). Kruiden: Divers. Bloemen:Divers.