Oogstbericht 36

Wat een heerlijke zomerweek Uitstekend weer voor de pas ingezaaide gewassen. De mesclun stond al drie dagen na het zaaien boven de grond, evenals de ramenas, de rode sla en de spinazie. En vanochtend zag ik zowaar wat veldsla opkomen en zelfs de krootjes! Dat laatste vind ik echt een record want in het voorjaar duurde het wel 20 dagen voor de kroontjes opkwamen. De aarde is lekker warm en met water erbij, hoppa! . 

Nieuw te oogsten Niets nieuws deze week, maar wel heel veel keuze. De tomaten komen op stoom! Er zijn veel gele tomaten (die worden niet rood maar blijven geel), en ook de grote vleestomaten kleuren rood. Deze vleestomaten worden niet knalrood maar je kan zien dat ze rijp zijn als je ze in kunt knijpen. En verder zijn er veel mooie bloemen, en de dahlia’s blijven maar bloemen produceren. Ik word echt blij van de bloemen (met veel dank aan Ankie en haar team). 

En verder Afgelopen week zijn de spruiten (groene), de overige spitskool en de winterbloemkool geplant. Ik weet niet hoe ze het doen, maar de duiven hebben ze toch wat aangevreten in de kweekbakken. Nu maar hopen dat de netten de duiven op het land tegenhouden 

Oogstmarkt en Oogstfestival Volgende week 7 september sta ik dus op de Oogstmarkt op het Noordplein samen met CSA de Bramenhorst uit Wassenaar, een collega tuinder. En op 21 september gaat het oogstfestival van start, met in de avond het oogstdiner. Het belooft heel leuk en mooi te worden met prachtige muzikale omlijsting. Geef je snel op want er is slechts plek voor een gelimiteerd aantal mensen via reserveren@talentfabriek010.nl.