Oogstbericht 33

Tis weer voorbij Niets dramatisch hoor maar ik ben weer terug van drie dagen vakantie.  Zodra ik in Rotterdam terug was, ben ik gaan kijken hoe de tuin erbij stond. Het was warm en winderig. De aardperen voegden zich naar de wind en hingen over de mais en de bonen dus ik moest aan de slag. Maar verder zag t er goed uit! De net geplante rode kolen, spruiten , witte en spitskool zijn goed aangeslagen.

Nieuw te oogsten Deze week kan er weer van de mesclun (snijsla) gesneden worden. Hij  is nog klein maar t kan. Pak n mesje en snij ongeveer 2 boven de grond af. Zo krijgt de sla de kans om weer verder te groeien. En ja hoor, de eerste tomaten zijn er. Omdat het een jungle is in de tunnel zal ik de tomaten zelf oogsten en op de kraam leggen. Er zijn coeur de boeuf, sprite, gele tomaat, roma, gardeners’ delight, oranje van goeienbier, sweet baby rutenberg! Dinsdagmiddag ga ik de eerste aardappelen rooien (frieslander). Joepie! De aardappelen komen ook op de kraam te liggen.

Wat is er verder gebeurd? De rode kolen, witte kolen, spitskool en rode spruiten zijn geplant! En verder veel geluierd op vakantie :-).

21 september Staat deze datum al in je agenda? Die avond hebben we oogstdiner. Je kunt je opgeven bij reserveren@talentfabriek010.nl en als je meldt dat je oogstgenoot bent, krijg je korting (€18,95 ipv €24,95). Drankjes zijn niet inbegrepen. We beginnen om 1730 met een rondleiding over het land (voor hen die willen) en gaan om 1830 aan tafel. Het menu is nog een verrassing. Ik verheug me erop.

Groenten Koolrabi (rood en wit), roodlof, kapucijners (kraam), Erbete (doorlevende spinazie), snijbiet (kleur), Nieuwzeelandse spinazie, courgette (geel en groen), komkommertjes, ui (rode en witte) (kraam), knoflook (kraam), gekleurde wortels, rode bieten (egyptische platronde en chioggia), gele bieten, broccoli, mesclun/snijsla, tomaten, aardappelen (frieslander)(kraam). Kruiden: Divers Bloemen Divers