Oogstbericht week 23

Deze week te oogsten Groenten: Gewone krulsla, Lolla Bionda krulsla, eikenbladsla, andijvie, rode koolrabi, witte koolrabi, matador spinazie, rucola. Kruiden: Lavas, bieslook. Klein fruit: Aardbeien.

Nieuw te oogsten Op het moment is t oogstbericht al achterhaald als ik m uitstuur, zo hard gaat het nu! De spinazie (matador) is verrukkelijk! En schiet ook alweer bijna door. Deze spinazie oogst je door de grote bladeren eraf te knippen/breken, dus vooral niet met wortel en al eruit trekken. Na t oogsten groeit de spinazie gewoon weer door. De spinazie heb ik slechts 1 rij dik gezaaid (om uit te proberen) en de rij die er naast groeit is een type snijbiet. Ze lijken best op elkaar maar de snijbiet moet nog flink doorgroeien. Ook zijn de eerste aardbeien rijp! Ga vooral kijken en pluk de rijpe vruchten voordat de eksters ze vinden :-). Ze zijn na de zon van het afgelopen weekend heerlijk zoet. Eenmaal geplukt bederven ze snel. Ook de rucola kan geplukt, net als bij de spinazie pluk je hiervan de buitenste balderen zodat het plantje door kan groeien. Alle te oogsten gewassen zijn te herkennen aan de groene vlaggetjes. Oogst ze!

Kruidentuin bijna klaar Afgelopen vrijdag hebben we de voorgekweekte en aangekochte kruidenplanten in de grond gezet, dus hiermee is de kruidentuin een feit. Hier en daar zal ik nog wat kruiden als dille en koriander bijzaaien. Als de kruiden te oogsten zijn, krijgen ze ook een groen vlaggetje. Eerst moeten ze aansterken en groter groeien.

Wat is er verder gebeurd?Er is geschoffeld, geschoffeld en nog eens geschoffeld. Niet alleen de groenten groeien als kool, ook het onkruid. En verder heb ik romanesco (die prachtige geometrische bloemkool) geplant, de meiraapjes en de daikon uitgedund, de kapucijners aangebonden en doet de waterpomp het! En het bed geprepareerd voor de broccoli. Die gaat de komende week de grond in.