Tunnel en oogst

Afgelopen week zijn we verder gegaan met het opzetten van de tunnel. Het geraamte stond al sinds begin maart maar door alle andere werkzaamheden kwam ik er maar niet toe om de tunnel af te maken. Omdat de tomaten hun kweekbakjes uitgroeien, en de grond in moeten, werd het afmaken van de tunnel met de dag urgenter. En dat was geen sinecure.

Het plastic trekken over de buizen was zo gepiept. Het installeren van de deuren is een ander verhaal. Daar zijn we nu alweer 2 dagen mee bezig :-). Toen we de deuren in de rails wilden hangen, bleek dat we zwaar zouden moeten bukken om de tunnel in te komen. En dat vond ik geen optie. Dus hebben we zelf een oplossing bedacht om de deuren wat hoger te hangen. Morgen het plastic in de deuren bevestigen en dan kunnen volgende week de tomaten de tunnel in.

Door het prachtige weer, groeit alles de pan uit! Op dit moment zijn de krulsla, eikenbladsla en de andijvie al klaar voor de oogst. En ook sommige witte en rode koolrabi zijn groot genoeg om geoogst te worden. Op het veld komen steeds meer groene vlaggetjes te staan.

Volgende week gaan we de pompoenen en courgettes planten, de dahlias gaan de grond in en de kruidentuin gaat aangelegd worden (eindelijk). Hoera! Tis net een echt bedrijf 😉