Rijkdom!

Het kan natuurlijk niet, op vakantie gaan in de lente en vooral niet als de zon lekker schijnt en het bovendien regelmatig regent. Maar in een vorig leven had ik een week retraite geboekt in Frankrijk. En zo zat ik vorige week een hele week op mijn zitvlak en ben ik heerlijk uitgerust.

Zondagavond kwam ik thuis en ben meteen een kijkje gaan nemen op de tuin. Mensenkinderen, de tuin was ontploft! De groenten zijn enorm gegroeid, de sla is bijna klaar om gegeten te worden, de kapucijners beginnen zich om de netten heen te slingeren, zelfs de tuinbonen staan 10 centimeter boven de grond, evenals de knoflook en de uien. En nog even en ook de koolrabies kunnen verorberd worden.

Maar wat een onkruid ook zeg. De moed zakte me in de schoenen. Maar zoals het een stadsboerin betaamd, ben ik vandaag flink aan de slag gegaan en zien de velden er weer helder uit. Nou ja, morgen nog het kweekgras tussen de aardappelen uitpeuteren, maar het wieden gaat gesmeerd.

 

Ik stak vandaag wel 1000 distels uit!

In de kas groeit en het bloeit het ook dat het een lieve lust is. Nog even en de plantjes kunnen de grond in. Het lijkt allemaal net echt :-).