Tunnelvisie

Gister zijn we begonnen met het opzetten van de tunnel voor de eerste bladgroenten en uiteindelijk de tomaten en basilicum. Een bouwpakket van Ikea is makkelijker, kan ik zeggen. Omdat het opzetten langer duurde dan voorzien en omdat er storm verwacht wordt, hebben we de folie nog niet gespannen. Met een beetje geluk wordt het weer volgende week wat minder onstuiming en kunnen we de tunnel alsnog de jas aantrekken. En laat dan de lente maar beginnen!

Volgende week wordt een drukke week: Als de laatste meters kweekwortels zijn uitgegraven, kunnen de palen voor de kapucijners en peulen neergezet worden en kunnen de kapucijners, peulen en tuinbonen de grond in. De kruiden en de bloemen en vele groenten gaan we voorzaaien in de kas.

En de bedden voor de kool, wortel en bladgewassen moeten geprepareerd, zodat in week 12 de eerste planten de grond in kunnen. In de planning staat het planten van knoflook, uien, sla (groen/rood), andijvie, koolrabi (rood/groen), spitskool, bloemkool en knolvenkel. Ook gaat er van alles direct gezaaid worden: Ramenas, spinazie, mesclun, en snijbiet.