Kweek, kweek en nog eens kweek

Er staat ontzettend veel onkruid op het land, en vooral veel kweekgras. Kweekgras maakt onder de grond hele mooie witte wortels die langzaam door de bodem kruipen en het land langzaam overnemen. Alleen het gras weghalen helpt niet. De wortels produceren zo weer nieuwe plukken gras. Kweekgras vraagt om een systematische aanpak!

Het land is al te nat om er met machines over heen te rijden en dus zij we nu begonnen met plan b. Dit betekent dat we de stukken land die het meest last hebben van kweekgras  voor langere tijd met landbouw plastiek bedekken. Het is geen fraai gezicht maar wel effectief. Hiermee wordt het gras verstikt en krijgen de wortels geen voeding. Als je het lang genoeg afgedekt houdt, geven uiteindelijk ook de wortels het op.

Voor de vroege voorjaarsgroenten gaan we een aantal bedden met de hand bevrijden van kweekgras. En dat is een behoorlijk werkje :-). Ik kom wel veel bodemleven tegen (en ook hele grote wormen).